Vin Rose Sancerre Rose Cuvée Tradition Domaine Roc De L'Abbaye AOP 2022 0.75L
- Cod produs: ROC2
- Producător: Domaine Roc De L'Abbaye
-
91 Puncte
Un vin roz Sancerre delicat, realizat din struguri 100% Pinot Noir, cultivati pe celebrul terroir de silex, este o adevarata bucurie pe masa oricui pasionat de vinuri din Valea Loarei. Acest roz gastronomic se potriveste perfect cu preparatele delicate precum terina de homar sau pestele de rau in sos aromatic. Este alegerea ideala pentru pranzurile de duminica sau petrecerile din gradina!
Insotitor ideal pentru fructe de vara, peste prajit, salata Nicoise, fructe de mare sau placinta cu capsuni
Domaine du Clos du Roc este situat în inima orașului Saint-Satur, un sat istoric de vinificatori din zona Sancerre din Franta.
În timpul Imperiului Roman călugării au introdus cultura viței de vie în Sancerre. Până astăzi, Saint-Satur este renumit pentru vechea sa Abație și terroir-ul Silex (slex) de pe dealurile care mărginesc râul Loara.
Domaine du Clos du Roc, administrat de familia Mollet, deține parcela emblematică „Clos du Roc” de la poalele satului Sancerre. Jean-Paul Mollet, un inginer de meserie, care a absolvit apreciata școală de inginerie Centrale Paris, fiind fiul unui vinificator din Boisgibault (un cătun din Pouilly-Fumé). Și-a preluat proprietatea familiei și a gestionat-o cu pasiune și afecțiune, chiar dacă a călătorit în jurul lumii, fiind angajat in acelasi timp la prestigioasa companie Schlumberger.
Din 2000, Florian, fiul lui Jean-Paul, conduce Domeniul și continuă munca grea a tatălui său. Creditat pentru talentul său în vinificație, Florian a construit o pivniță modernă lângă parcela Clos du Roc și a mărit cu succes moșia familiei până la 17 ha. Datorită expertizei sale în Franța și în străinătate (Australia, Africa de Sud) combinată cu cunoștințele sale intense despre terroir-ul Silex (slex), vinurile sale au devenit referința pentru cunsocatorii si pasionatii de vinuri prospete si minerale.
Strugurii sunt transportati rapid la crama in remorci de dimensiuni mici. Culoarea roz este extrasa printr-o macerare scurta (6-12 ore). Strugurii sunt apoi presati usor intr-o presa pneumatica. Mustul este fermentat in tancuri de otel inoxidabil timp de 15 pana la 20 de zile, la o temperatura cuprinsa intre 14 si 18°C.
-
Categorie ProdusVin Rose
-
Soi strugure100% Pinot Noir
-
Țară de origineFranta
-
RegiuneSancerre
-
An producție2022
-
CuloareRoze
-
TipologieAOP
-
Brand:Domaine Roc De L'Abbaye