Vin Alb Sancerre Blanc Cuvée L'Antique Domaine Roc De L'Abbaye AOP 2022 0.75L
- Cod produs: ROC5
- Producător: Domaine Roc De L'Abbaye
-
92 Puncte
-
92 Puncte
Cuvee-ul obtinut din vite de vie vechi „Vieilles Vignes” cultivate in parcela „Les Beltins”, din satul Menetreol-sous-Sancerre. Recoltat manual si vinificat in baricuri din Burgundia, este un vin caracterizat prin catifelarea sa si notele placute de lamaie, insotite de o aciditate racoritoare si atragatoare.
Se potriveste perfect cu preparate culinare fine, precum stridiile, maruntaie vitel cu capere si somon la gratar cu ciuperci Chanterelle
Domaine du Clos du Roc este situat în inima orașului Saint-Satur, un sat istoric de vinificatori din zona Sancerre din Franta.
În timpul Imperiului Roman călugării au introdus cultura viței de vie în Sancerre. Până astăzi, Saint-Satur este renumit pentru vechea sa Abație și terroir-ul Silex (slex) de pe dealurile care mărginesc râul Loara.
Domaine du Clos du Roc, administrat de familia Mollet, deține parcela emblematică „Clos du Roc” de la poalele satului Sancerre. Jean-Paul Mollet, un inginer de meserie, care a absolvit apreciata școală de inginerie Centrale Paris, fiind fiul unui vinificator din Boisgibault (un cătun din Pouilly-Fumé). Și-a preluat proprietatea familiei și a gestionat-o cu pasiune și afecțiune, chiar dacă a călătorit în jurul lumii, fiind angajat in acelasi timp la prestigioasa companie Schlumberger.
Din 2000, Florian, fiul lui Jean-Paul, conduce Domeniul și continuă munca grea a tatălui său. Creditat pentru talentul său în vinificație, Florian a construit o pivniță modernă lângă parcela Clos du Roc și a mărit cu succes moșia familiei până la 17 ha. Datorită expertizei sale în Franța și în străinătate (Australia, Africa de Sud) combinată cu cunoștințele sale intense despre terroir-ul Silex (slex), vinurile sale au devenit referința pentru cunsocatorii si pasionatii de vinuri prospete si minerale.
Strugurii sunt transportati rapid la crama pentru a minimiza contactul cu pielita inainte de a fi presati usor intr-o presa pneumatica. Mustul este fermentat traditional in tancuri de otel inoxidabil timp de 7 pana la 15 zile. Potential de invechire 8-10 ani
-
Categorie ProdusVin Alb
-
Soi strugure100% Sauvignon Blanc
-
Țară de origineFranta
-
RegiuneSancerre
-
An producție2022
-
CuloareAlb
-
TipologieAOP
-
Brand:Domaine Roc De L'Abbaye