Penne cu blue cheese și pere


Rețeta lui Chef Dragoș Bercea pentru La Molisana



INGREDIENTE (două porții)

Penne integrale 200 g

Unt 30 g

Ricotta 70 g

Blue cheese 100 g

Pară 1 buc

Nuci 20 g

Baby spanac 20 g

Lapte 100 ml

Sare, piper


Preparare


Taie Brânza blue cheese în cubulețe și pune-le într-un vas. Apoi, taie și para sub formă de fașii subțiri și pune-le într-un alt vas.

Fierbele pennele integrale într-un vas încăpător cu apă sărată ca marea (timpul optim de fierbere este indicat pe pachet.

Topește untul într-o tigaie și adaugă para. Las-o puțin să se scalde în unt și apoi pune și laptele. Așteaptă un minut să se omogenizeze, apoi este timpul ca și brânza ricotta să se alăture. Amestecă în tot acest timp compoziția cu o spatula din silicon astfel încât să nu se lipească.  

După ce ai obținut sosul, stinge focul și adaugă pastele bine scurse și brânza blue cheese. Încheie cu frunzele de baby spanac.

Pune pastele în farfurii și servește-le cu miez de nucă, pentru o aromă desăvârșită.

Poftă bună!

Adauga in cos toate produsele din reteta

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!