Vin Alb Sauvignon Blanc Val De Loire Cuvée Tradition Domaine Roc De L'Abbaye IGP 2023 0.75L
- Cod produs: ROC8SGR
- Producător: Domaine Roc De L'Abbaye
Realizat din struguri cultivati pe platoul „Oisly”, in inima regiunii Touraine, acest vin reprezinta un excelent punct de referinta pentru Sauvignon-ul Blanc din Valea Loarei. Este distins prin stilul sau aromatic si textura vie, avand arome pline de viata.
Acompaniaza bine preparate precum florile de dovlecel, prajite, calamari prajiti, fructe de mare, quiche cu praz si branza de capra
Domaine du Clos du Roc este situat în inima orașului Saint-Satur, un sat istoric de vinificatori din zona Sancerre din Franta.
În timpul Imperiului Roman călugării au introdus cultura viței de vie în Sancerre. Până astăzi, Saint-Satur este renumit pentru vechea sa Abație și terroir-ul Silex (slex) de pe dealurile care mărginesc râul Loara.
Domaine du Clos du Roc, administrat de familia Mollet, deține parcela emblematică „Clos du Roc” de la poalele satului Sancerre. Jean-Paul Mollet, un inginer de meserie, care a absolvit apreciata școală de inginerie Centrale Paris, fiind fiul unui vinificator din Boisgibault (un cătun din Pouilly-Fumé). Și-a preluat proprietatea familiei și a gestionat-o cu pasiune și afecțiune, chiar dacă a călătorit în jurul lumii, fiind angajat in acelasi timp la prestigioasa companie Schlumberger.
Din 2000, Florian, fiul lui Jean-Paul, conduce Domeniul și continuă munca grea a tatălui său. Creditat pentru talentul său în vinificație, Florian a construit o pivniță modernă lângă parcela Clos du Roc și a mărit cu succes moșia familiei până la 17 ha. Datorită expertizei sale în Franța și în străinătate (Australia, Africa de Sud) combinată cu cunoștințele sale intense despre terroir-ul Silex (slex), vinurile sale au devenit referința pentru cunsocatorii si pasionatii de vinuri prospete si minerale.
Recoltarea se face manual si mecanic. Fermentatia alcoolica are loc in tancuri de otel inoxidabil timp de 3 saptamani la o temperatura de 16-20°C. Nu exista fermentatie malolactica. Maturarea are loc timp de 6 luni pe drojdii fine cu batonaj saptamanal. Este imbuteliat in primavara urmatoare recoltarii.
-
Categorie ProdusVin Alb
-
Soi strugure100% Sauvignon Blanc
-
Țară de origineFranta
-
RegiuneSaint-Satur și Sancerre
-
An producție2023
-
CuloareAlb
-
TipologieIGP
-
Brand:Domaine Roc De L'Abbaye