Tabasco Sos Ardei Rosu 946ml
- Cod produs: TAB16
- Producător: Tabasco

Sosul iute cu care a început totul! Sosul nostru clasic de ardei este iubit în întreaga lume și vândut în peste 195 de țări și teritorii. Puteți îmbunătăți aroma oricărui aliment cu o singură picătură din acest sos. Realizat printr-un proces artizanal și lent pe insula Avery din Louisiana, sub atentă supraveghere de la sămânță până la picătura de sos care îți revigorează aroma din farfurie.
Are doar 3 ingrediente: ardei, oțet și sare.
Ardei, oțet și sare.
Crispy Strips
INGREDIENTE:
1/2 cană plus 2 lingurițe TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu, pe care să le avem împărțite de la început
1/2 cană maioneză
1/2 cană castraveți tocați mărunt și pâine cu unt, totul tocat mărunt
1 +1/4 linguriță sare, împărțite de la început
1 lingură unt topit
1+ 1/4 de kg pui (8 bucăți)
3/4 cană făină
Ulei vegetal
1 cană de salată verde iceberg mărunțită
8 biscuiți refrigerați cumpărați din magazin (sau de casă)
PREGĂTIREA:
Într-un castron mic combină maioneza, castraveții, 1 linguriță TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu și 1/4 linguriță sare. Se dă la frigider până este gata de utilizare.
Pregătește biscuiții prin adăugarea unei 1 lingurițe TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu la untul topit și ungeți deasupra biscuiților înainte de coacere, indiferent dacă sunt cumpărați sau îi faceți de casă. Mai unge-i încă o dată când ies din cuptor.
Pune 1/2 cană rămasă de TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu într-un vas puțin adânc. Pune faina și restul de linguriță de sare într-un al doilea vas. Trece puiul fraged în sosul TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu și apoi prin făină, apoi înapoi în sosul TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu și a doua oară în făină. Pune deoparte. Repetă cu restul de pui.
Încinge ulei vegetal într-o tigaie de fontă la foc mediu-mare. Când uleiul este fierbinte, pune puiul în tigaie și gătește până când devine auriu și rumen, aproximativ 4 minute pe o parte. Dacă puiul se rumenește prea repede, dă focul mai înce. Odată gata, transferă puiul pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie și lăsă-l să se odihnească până când este gata să asamblați sandvișurile.
Pentru a face sandvișuri, împarte biscuiții în jumătate, pune puțină salată verde și acoperă cu pui. Unge cealaltă parte a biscuiților cu amestecul de murături și maioneză și pune deasupra sandvișurilor.
Edmund McIlhenny si-a denumit acest sos TABASCO care este un cuvant indiano - mexican a carui traducere este “tinutul cu pamant cald si umed". Anumiti cercetatori sustin ca s-ar traduce "locul cu stridii si corali “.
McIlhenny si-a brevetat produsul in 1870 si de atunci TABASCO brand pepper sauce si-a inceput calatoria sa prin lume.
Acum, la fel ca si atunci, semintele speciale de ardei Capsicum sunt plantate in sere in luna ianuarie a fiecarui an, iar in luna aprilie sunt mutate pe camp pana in luna august, atunci cand ardeii ajunsi la maturitate sunt culesi.
Timp de 147 de ani, procesul de productie a ramas in mare parte neschimbat.
Ardeii cu nuanta potrivita de rosu sunt culesi prin metoda ”le petit baton rouge”.
Dupa ce se culeg, ardeii se pun la invechit in baricuri din stejar alb timp de 3 ani. Aceste butoaie se sigileaza cu un strat gros de sare. Dupa 3 ani sosul obtinut prin macerare se amesteca cu un otet din vin alb de inalta calitate.